Tips voor de juiste start van het nieuwe jaar

1 Januari 2018. Klinkt best gek om 2018 te zeggen en ik zal het de eerste paar weken vast nog verkeerd opschrijven. Maar wat ben ik er klaar voor. Vorig jaar zei ik tegen mezelf, 2017 wordt mijn jaar. En dat werd het. Ik heb hard aan mezelf gewerkt en ondanks tegenslagen een heel goed jaar gehad. Vandaag zeg ik het nog een keer. Maar dan over 2018 en ik ga er net zo hard voor werken!

Maar hoe kan je nou eigenlijk het beste het nieuwe jaar ingaan? De juiste start van het nieuwe jaar is natuurlijk voor iedereen anders, maar er zijn wel een aantal dingen die denk ik voor iedereen gelden. Daarom schreef ik deze post. Zodat jij ervoor kan zorgen dat 2018 helemaal jouw jaar wordt!

 

Doelen in plaats van goede voornemens

Ieder jaar hoor je ze weer, goede voornemens. Iedereen lijkt ermee bezig aan het begin van het jaar. Maar ergens midden Februari is iedereen zijn eigen voornemens allang weer vergeten. Ik ben niet zo van de goede voornemens. Ik werk liever met doelen. “Maar Monique dat is toch hetzelfde?” Nee daar ben ik het niet mee eens. Goede voornemens staan erom bekend dat ze niet gehaald worden. Voor goede voornemens maken mensen vaak ook geen plan, en dat terwijl dat eigenlijk het belangrijkste is.

 

Daarom werk ik dus liever met doelen. Als je wil weten hoe ik mijn doelen stel (en ze behaal!) Kan je deze blogpost eens lezen. Een strategie is het allerbelangrijkste en hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Maar je zult er wel mee bezig moeten blijven. Als je er niet keihard aan werkt gaat het je ook niet lukken namelijk.

 

Begin netjes en opgeruimd

In Januari maak ik altijd tijd om mijn leven op orde te krijgen. Daarmee bedoel ik dus ook het huishouden. Ga eens door je kledingkast en doe weg wat je nooit draagt. Ruim de keukenkastjes op, en ga eens door die verzameling notitieboekjes waar 2 zinnen in staan. Wat heb je echt nodig en waar kan je iemand anders blij mee maken. Een opgeruimd huis staat voor een opgeruimd hoofd. En zo kun je nog harder aan jezelf en je doelen werken.

 

Denk ook eens aan je social media. Ik ga aan het begin van het jaar even door mijn vriendenlijsten om te kijken wie ik daar nog in wil hebben en wie niet. Mensen waar ik nooit mee spreek of nooit mee omga hoeven niet perse te blijven. Mensen die een negatieve invloed hebben al helemaal niet. Weg ermee. Tijd voor een frisse start!

 

Alles op een rijtje

Tevens is het fijn om alles voor jezelf een beetje op een rijtje te hebben. Wie ben je, wat wil je, hoe wil je herinnerd worden, etc. Denk eens goed na over jezelf en wat je allemaal hebt in je leven. Sta stil bij de dingen die je gelukkig maken en plan die wat vaker in, in het nieuwe jaar. Het is ontzettend belangrijk dat je goed aan jezelf denkt. En weten wat je wil is daar een belangrijk onderdeel van.


Bedenk ook hoe je iets terug kan doen aan de maatschappij. Ik heb bijvoorbeeld besloten iedere maand een artikel te wijden aan een goed doel. Iets terug doen betekent niet perse geld doneren. Er zijn veel meer mogelijkheden. Zo kon je met kerst een kaartje sturen naar eenzame ouderen. Een kleine moeite met een grote impact!

 

Geniet

Als laatste wil ik nog even zeggen dat je er vooral van moet genieten. Je hoeft echt niet iedere dag knetterhard aan jezelf te werken. Je mag ook best eens een dagje niks doen (of een paar dagen ;)) Doe wat goed voelt voor jou. Oh en als je een doel behaald of iets goeds gedaan hebt mag je jezelf best eens verwennen met een lekker wijntje of een hapje in de stad. Ik zou zeggen ga ervoor. Want 2018 wordt jouw jaar!

 

Hoe starten jullie het nieuwe jaar?

Volg:
Monique Jebbink

Eigenaresse van Door Monique. Wil altijd veel te veel, word nerveus van sociaal gedrag, geniet van het leven is gek op katten en verslaafd aan Netflix, droomt over Milka chocolade en slaapt daardoor veel te lang. Is gek op Girlbosses en Dream chasers en support iedere chick te gaan voor haar #Goals.

Share:

9 Reacties

 1. 2 januari 2018 / 17:26

  Ja ja ja! Ik ben helemaal mee met deze post en nog het meest met die doelen ipv voornemens. Dankje om dit even in de verf te zetten.

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

 2. 2 januari 2018 / 18:25

  Zo goed dat je het over doelen hebt ipv goede voornemens. Die komen inderdaad minder vaak uit! Zo sta i ker ook in, en vooral dat genieten omarm ik!

 3. 2 januari 2018 / 18:35

  Ik ben ook eerder voorstander van doelen stellen ipv goede voornemens 😉

 4. feliceveenman
  2 januari 2018 / 20:27

  Is het door je vrienden lijsten gaan, ook niet een goede reden sommige banden opnieuw aan te halen, omdat ze helaas wat verwaterd zijn? Mag ik bij je goede doelen voornemen zo vrij zijn de opmerking te plaatsen dat ik daar weinig concrete doelen zie? Een artikel over een goed doel, een keertje een kaartje sturen naar een bejaarde? Misschien toch verstandig dat wat te concretiseren?

  • Monique Jebbink
   2 januari 2018 / 22:14

   Ik heb mijn doelen wel uitgedacht, maar heb deze niet concreet op mijn blog gedeeld. Het zijn doelen die voor mij erg persoonlijk zijn en liever niet met de hele wereld deel. Vandaar dat mijn doelen in deze post misschien niet heel concreet lijken.

 5. 3 januari 2018 / 12:17

  Hele fijne tips! Hoewel ik graag een frisse start maak op 1 januari, vind ik het net zo leuk om even ‘lui’ te zijn en gewoon te genieten van het nieuwe jaar 🙂

 6. 11 januari 2018 / 14:31

  Hele mooie lijst! Dat geeft een vliegende start 😉

Laat een reactie achter!