5 Tips voor een gelukkige relatie

Ik leerde mijn vriend, Frank zo’n anderhalf jaar geleden kennen via Tinder. Ja mensen, succesvolle Tinder koppels bestaan! En sindsdien zijn we heel gelukkig samen. Ik durf wel te zeggen dat we een goede relatie hebben samen. Hoewel er echt wel eens onenigheid is hebben we vrijwel nooit ruzie en hebben we dat wel dan zijn we die gauw weer te boven.

Het feit dat wij zo goed met elkaar om kunnen gaan is een stukje persoonlijkheid. We lijken erg op elkaar, zijn nuchter en maken ons niet zo snel druk om dingen. Gelukkig lijken we niet met alles op elkaar, er zijn ook dingen waarin we juist erg verschillen. Maar dat zorgt vaak juist voor een mooie balans.

Een goede relatie heeft niet alleen met persoonlijkheid te maken, ook mensen die heel verschillend zijn kunnen een prima relatie hebben. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Vandaag heb ik voor jullie 5 tips om gelukkig te blijven in je relatie, en samen aan een mooie toekomst te werken.

tips gelukkige relatie

Communicatie

Het allerbelangrijkste in een gelukkige relatie, wat mij betreft, is communicatie. Is dit er niet heb je grote kans dat je op veel dingen vast loopt. Dat je elkaar niet begrijpt of juist dat er ruzies ontstaan. Je communiceert immers niet goed met elkaar en daardoor ontstaan gemakkelijk misverstanden.

Als je iets dwars zit ga dan met elkaar in gesprek. Vertel duidelijk je verhaal en hoe je je voelt. Maar geef de ander ook de kans zijn zegje te doen. Communicatie komt immers niet van een kant. Neem de tijd voor elkaar en vooral, luister naar elkaar. Als je iets niet begrijpt vraag dan gerust om verduidelijking.

Geven en nemen

In een gezonde relatie moet je soms dingen doen waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Of moet je soms luisteren naar iets wat je helemaal niet interesseert. Je kunt in een relatie niet alleen maar nemen, dat is ontzettend egoïstisch en geloof me je relatie wordt er niet leuker op.

Nu denk je misschien, maar Monique dit is toch logisch. Maar je moest eens weten hoeveel mensen hoge verwachtingen hebben binnen hun relatie zonder er zelf moeite voor te doen. Over moeite doen gesproken.

Moeite doen

Een relatie is verdomd hard werken kan ik je vertellen. Je moet tijd voor elkaar vrij maken en je best voor elkaar doen anders kun je het wel schudden. Dus verras je partner eens met iets kleins. Een lekkere maaltijd, s ‘avonds de kaarsjes aan, of een leuk cadeautje. Iedereen vind het leuk verrast te worden, en als je partner ziet dat je je best doet zal dat je relatie alleen maar goed doen.

Grenzen aangeven

Iets wat ik zelf nog lastig vind maar wat wel heel belangrijk is, is dat je duidelijk je grenzen aangeeft. Als je iets niet wil of niet fijn vindt moet je dat zeggen en je partner heeft dat dan te accepteren.

Zelf ben ik een ja zegger. Want ik maak het mensen graag naar hun zin. In mijn relatie ben ik ook geneigd soms dingen te doen die ik niet wil. Of soms maakt mijn vriend een opmerking die eigenlijk te ver gaat en zeg ik daar niks van. Ik merk dat ik dit wel moet doen omdat ik me anders soms erger of later niet gelukkig voel bij mijn keuze.

Je grens aangeven is niet altijd even makkelijk. Vooral als je nog niet zo goed weet wat je grenzen zijn. Maar dit leer je door te doen. Vind je iets niet oké. Doe het dan vooral niet of zeg er iets van. Zo leert jouw partner niet alleen jou beter kennen, maar leer jij ook jezelf beter kennen.

Duidelijkheid

Eigenlijk ook een puntje wat met communicatie en grenzen aangeven te maken heeft. Maar ben vooral duidelijk tegen elkaar. Zo voorkom je misstanden en is er minder kans op ruzie. Ik zeg niet dat ruzie slecht is. Soms heb je het ook gewoon even nodig om te mopperen of boos te worden. Maar laat die ruzies niet je relatie beheersen.

Op een bepaald punt moet je het loslaten en verder gaan. Dit is echt niet altijd makkelijk maar het zal je wel beter doen voelen. Komt 1 onderwerp in jullie ruzies vaak terug ga dan het gesprek aan. Er zit dan duidelijk ergens iets niet goed en daar kunnen jullie samen aan werken. Maak een plan en ga aan de slag.

 

Nu denk je misschien een relatie van anderhalf jaar Monique, dat is toch helemaal niks. Dat klopt, er zijn mensen die al heel wat langer bij elkaar zijn. Maar dit zijn de punten die ik geleerd heb niet alleen tijdens deze relatie maar ook tijdens vorige niet zo geslaagde relaties. Nu gaat het goed en ben ik echt gelukkig met mijn vriend en dat komt mede doordat wij goed communiceren, nuchter zijn en niet houden van drama. We maken dingen niet groter als ze zijn en dat scheelt heel veel gezeik om het zo maar even te zeggen.

En soms kom je erachter dat het gewoon niet werkt. Dan moet je ook de keuze kunnen maken er een punt achter te zetten. Maar geef vooral niet te snel op. Je houd van elkaar met een reden.

 

Hoe gelukkig ben jij in je relatie?

Volg:
Monique Jebbink

Eigenaresse van Door Monique. Wil altijd veel te veel, word nerveus van sociaal gedrag, geniet van het leven is gek op katten en verslaafd aan Netflix, droomt over Milka chocolade en slaapt daardoor veel te lang. Is gek op Girlbosses en Dream chasers en support iedere chick te gaan voor haar #Goals.

Share:

12 Reacties

 1. Frank
  16 januari 2018 / 17:06

  Helemaal eens met de punten die je noemt. En wat een leuke foto trouwens

  • Monique Jebbink
   16 januari 2018 / 17:07

   Komt door jou hoofd haha

 2. 16 januari 2018 / 21:21

  Wij zijn over 5 maanden twee jaar samen, en gaan over 3 weken samenwonen. Zegt denk ik wel genoeg 😉

 3. 17 januari 2018 / 09:21

  Mooie tips monique, klopt zeker wat je daar zegt.
  Een relatie is hard werken & communiceren is daarin vaak het meest belangrijk.
  Doe je dat niet is je relatie ten dode opgeschreven!

  Ik ben bijna 5 jaar samen met mijn man (jaa zo mag ik hem noemen!) woon nu anderhalf jaar samen dus ik denk dat we het goed doen haha!

  Liefs maaike

 4. 17 januari 2018 / 10:14

  Wat leuk dat jullie elkaar hebben gevonden via Tinder. Meestal hoor ik daar alleen maar negatieve dingen over.

 5. 17 januari 2018 / 12:47

  Goeds omschrevenen je hebt gelijk dat het geven en nemen is en bij ons werkt het allemaal gesmeerd door te blijven communiceren en elkaar te respecteren.

 6. 17 januari 2018 / 16:04

  Ah mooi koppel zijn jullie! Ik leerde mijn vriend kennen toen ik een jaar in het buitenland studeerde. Nu doen we LDR en verrassend genoeg gaat het nog super goed ook! Echt grappig dat je je vriend via Tinder hebt leren kennen joh!

 7. 17 januari 2018 / 16:10

  Wat een fijne blog! Wat goed dat jullie zo gelukkig zijn samen. En inderdaad, daar moet je hard voor werken. Ik ben al bijna 11 jaar zeer gelukkig, maar inderdaad, daar moet je voor blijven werken.

 8. 17 januari 2018 / 16:31

  Leuke blog. Ik ben al bijna 6 jaar samen vorig jaar getrouwd en willen dit jaar een gezin. Hebben heel zelden ruzie omdat we erg open zijn en irritaties altijd gelijk uitspreken we kunnen onwijs goed over dingen praten

 9. 18 januari 2018 / 08:33

  Mooi tips hoor.. maar ook deze garanderen geen goede relatie 🙂 wij mensen kunnen er gewoon een enorme puinhoop van maken…

 10. 18 januari 2018 / 17:21

  Ik heb mijn vriend ook via Tinder leren kennen. We zijn in augustus alweer 4 jaar samen en dan gaan we ook trouwen. En we hebben al een lieve kleine madam rondlopen! Ik ben het met je eens dat communicatie superbelangrijk is!

Laat een reactie achter!