Hoe word ik beroemd? | Boekreview

hoe word ik beroemd boekreview

Beroemd worden. Het is niet perse een plan wat ik heb. Vroeger misschien. Toen wilde ik een wereldberoemde zangeres worden. Nog niet denkend over de impact wat zoiets zou hebben. Ik dacht alleen maar aan op het podium staan. Dat was wat ik wilde, zingen voor een groot publiek, met andere toffe artiesten en mensen die mijn naam riepen.

Nu moet ik er niet meer aan denken. Beroemd zijn is niet zo mooi als het allemaal lijkt en het is dan ook geen streven. Is er een verschil tussen beroemd en bekend? Ik denk het wel, dat laatste zou ik namelijk best willen zijn. In de zin van, dat mensen mijn blog kennen en mijn teksten lezen. En misschien op een dag zelfs een Youtube kanaal. Het lijkt me leuk om te doen.

Maar wat daar bij komt kijken. Mensen die je aanspreken op straat. Nooit meer privacy. Je niet kunnen misdragen in de kroeg. Nee dat hoeft voor mij allemaal niet. Toch kocht ik het boek “Hoe word ik beroemd?” Omdat ik benieuwd was naar een kijkje achter de schermen. Hoe doen bekende youtubers en presentators dat. Hoe zijn ze zo ver gekomen, en wat moet je daarvoor doen.

Nieuwsgierig was ik dus zeker toen ik aan dit boek begon. Daarom vandaag dus een boekreview over “Hoe word ik beroemd” van Lenneke van Ingen.

De schrijfster

De schrijfster van “Hoe word ik beroemd?” Is Lenneke van Ingen. Zij is de vrouw achter castingbureau A million faces en agentschap Creative Connectors. Dat betekent dat ze dagelijks met talenten en ‘beroemdheden’ werkt en dus een bijzondere kijk heeft op hoe je dan eigenlijk echt beroemd word. Dat ze er verstand van heeft maakt dit boek en haar talenten wel duidelijk. Ze werkt onder andere met Geraldine Kemper (fan!) Tim Hofman en Anna Nooshin. 3 mensen die de laatste tijd hartstikke bekend zijn geworden in Nederland.

De vormgeving

Qua uiterlijk ziet het boek er goed uit. De cover wordt gesierd met een aantal van Lennekes talenten. Bevat de titel en ook de tekst “Ook leuk als je niet beroemd wil worden.” Daar ben ik het mee eens maar over de inhoud hebben we het later.

Ieder hoofdstuk begint met een foto pagina. Foto’s uit het leven van Lenneke samen met haar beroemdheden. Deze laten de mooie kant van het beroemd zijn goed zien. Veel feestjes, en veel lol. Verder vind je iedere zoveel pagina’s een verhaal van een beroemdheid/talent. Ik weet niet goed hoe ik het moet benoemen. Beroemdheid klinkt ook weer zo groots terwijl de mensen in dit boek vooral aangeven dat ze ook maar mensen zijn. Deze pagina’s staan ooit echt middenin een hoofdstuk wat een beetje lastig leest.

Na een aantal hoofdstukken vind je ook nog eens invulpagina’s. Deze pagina’s helpen je bij je eigen weg naar beroemd worden. Maar helpen je vooral je doelen op orde te krijgen. Een leuke extra vind ik.

hoe word ik beroemd boekreview

Inhoudelijk

Het boek leest lekker weg. Ik heb er een avondje op gezeten en had hem binnen een paar uur uit. De inhoud is tevens divers, zo leer je over wat je talent is en hoe je die kan ontdekken. Maar ook hoe je een plan maakt, hoe je omgaat met fame en hoe je je groot houd in de wereld van social media. Want het lijkt allemaal misschien makkelijk, dat beroemd zijn. Maar geloof me dat valt vies tegen. Dit boek vertelt niet alleen de positieve kanten, maar ook de keerzijde van bekend zijn.

Het is goed geschreven en bevat veel voorbeelden uit de praktijk. Hoe gingen anderen daar mee om, en hoe gaan dingen in zijn werk achter de schermen. Daardoor dus ook interessant zonder beroemd te willen worden. Want een kijkje achter de schermen van oa televisie is hartstikke interessant!

Wel had het boek van mij op sommige stukken wat concreter mogen zijn. Iets meer hoe doe je het dan zelf ipv hoe hebben anderen het gedaan. Het is een boek ter inspiratie, maar niet perse een roadmap. Hoewel het de beginstappen bied, zal je het toch echt zelf moeten bedenken.

Conclusie

+

 • Schrijfster heeft verstand van zaken
 • Mooi vormgegeven
 • Verhalen van BNers
 • Fijn geschreven en leest vlot weg

 • Verhalen van BNers staan soms midden door een hoofdstuk heen waardoor je dus even afgeleid bent van de tekst
 • Had op sommige punten wat concreter gemogen

Al met al een goed boek, en zeker een aanrader als je geïnteresseerd bent in BNers en media anno 2017. Het boek kost € 15-, en is hier te koop!

 

Volg:
Monique Jebbink

Eigenaresse van Door Monique. Wil altijd veel te veel, word nerveus van sociaal gedrag, geniet van het leven is gek op katten en verslaafd aan Netflix, droomt over Milka chocolade en slaapt daardoor veel te lang. Is gek op Girlbosses en Dream chasers en support iedere chick te gaan voor haar #Goals.

Share:

18 Reacties

 1. 8 januari 2018 / 16:18

  haha het eerste wat ik dacht was: Oke, ze heeft DE tip!!
  Maar het bleek een boekrecensie te zijn. Leuk onderwerp en ik denk ook dat het veel mensen zal aanspreken. Wat ik zelf vaak heb met dit soort boeken is dat er inderdaad niet altijd even diep wordt in gegaan op de vraag: “maar hoe dan?!” Ik snap ook wel dat dit per persoon en situatie verschillend is. En toch is dat een deel wat ik dus juist zou willen weten.

  • Monique Jebbink
   8 januari 2018 / 16:20

   Helaas nog niet de tip, als ik hem heb zal ik hem delen! En inderdaad het hoe dan mag met veel dingen wel wat meer benadrukt worden. Ondanks dat het persoonlijk is zijn er vast richtlijnen.

 2. 8 januari 2018 / 17:33

  Klinkt als een super leuk boek! Maar ik voel indd hetzelfde, beroemd hoeft niet bekend zou leuk zijn!
  Liefs maaike

 3. feliceveenman
  8 januari 2018 / 18:36

  mooie heldere review! en een leuk onderwerp: waarom zou je beroemd willen zijn?

 4. 8 januari 2018 / 20:04

  Wat een fijne overzichtelijke review! Ik ken dit boek helemaal niet en hoewel ik inderdaad geen ambities (meer) heb om beroemd te worden lijkt het me wel interessant!

 5. 8 januari 2018 / 20:24

  Niet direct een boek wat ik ga lezen maar dat heeft vooral te maken met het genre en dat ik ook totaal geen plannen in deze richting heb.

 6. 8 januari 2018 / 20:46

  Goeie review! Ik zou zelf echt niet beroemd willen zijn!

 7. 8 januari 2018 / 21:16

  Het ziet er een interessant boek uit! Helaas dat het geen roadmap is, maar dat zou misschien te gemakkelijk zijn. X

 8. 8 januari 2018 / 21:16

  Het lijkt me verschrikkelijk om niet onherkenbaar over straat te kunnen of niet uit de band te kunnen springen zonder dat er camera’s op me zijn gericht. Nee, laat mij maar lekker onbekend achter mijn scherm dit berichtje typen.

 9. 8 januari 2018 / 21:22

  En heb je nu alle tools binnen hand bereik op beroemd te worden? Lijkt me wel leuk/interessant om de verhalen van bekende mensen te lezen. Leuke review!

 10. 8 januari 2018 / 21:23

  Klinkt wel interessant maar ben niet zo een anna nooshin fan eigenlijk haha. Geraldine kemper is wel heel leuk idd ook hoe ze begonnen is met bbn sterretje gezocht

 11. 9 januari 2018 / 07:46

  Supergoede review! Dankjewel. Ik had het boek zien liggen in de bieb maar links laten liggen. Het klinkt nu toch wel interessant!

 12. 9 januari 2018 / 11:19

  Zelf ook niet echt de ambitie om beroemd te worden maar dit lijkt me inderdaad een fijn boek.

 13. 9 januari 2018 / 13:23

  Mooie en heldere review! Zonder het Boek te lezen weet ik waar het over gaat.

 14. 9 januari 2018 / 21:12

  Lijkt me erg leuk om te lezen. Ik kende het niet. Fijne uitgebreide review!

 15. lhoenl
  9 januari 2018 / 22:25

  De boeken van Anna Nooshin en deze zou ik toch nog wel een keer door willen kijken! Ben van huis uit toch meer een ‘normale’ boeken lezer. Romans etc.

Laat een reactie achter!