Goed doel – vluchtelingen werk Nederland

Op mijn blog wil ik iedere maand een goed doel onder de aandacht brengen. In ons land maar ook daarbuiten zijn veel mensen en dieren die hulp nodig hebben. Door middel van deze reeks artikelen wil ik daar meer bekendheid aangeven.

stichting vluchtelingen werk

Heel veel mensen zijn in hun eigen land niet veilig. Omdat er oorlog is, een dictator aan de macht of omdat mensen niet mogen zijn wie ze zijn. Stel je voor dat je in een land leeft waar je geen eigen mening mag hebben of dat je in een land woont waar oorlog het dagelijks leven bepaald.

Voor ons Nederlanders is dit moeilijk voor te stellen. Want wij hebben het zo slecht nog niet hier. Natuurlijk is er altijd wel iets te klagen, maar over het algemeen is Nederland veilig en krijgen we de zorg die we nodig hebben. Maar wat als je het niet zo goed had als hier.

Veel mensen in gevaarlijke landen gaan op zoek naar een beter leven. Een plek waar ze veilig zijn. Waar ze met hun gezin een nieuw leven kunnen opbouwen. Maar zo makkelijk is het allemaal niet.

Vluchtelingen moeten alles achterlaten om naar een veiligere plek te reizen. Vaak ook hun familie. De reis naar europa is duur en gevaarlijk, daarom komen veel mannen alleen. De reis is voor hun gezin te gevaarlijk. Vluchtelingen die de reis overleven doen vaak hun uiterste best hun dierbaren over te laten komen.

In Nederland zijn op dit moment rond de 101.744 vluchtelingen. Deze mensen kwamen met niks in de hoop dat het hier veiliger zou zijn. Een vluchteling is iemand die asiel heeft gekregen. Het aantal asielzoekers ligt dus nog veel hoger. Niet iedereen wordt Nederland zomaar binnen gelaten. Je moet gevaar lopen in je herkomstland bijvoorbeeld door oorlog, politiek geweld, geaardheid of religie. “Gelukszoekers” krijgen in Nederland dus geen asiel en horen ook niet bij de 101.744 vluchtelingen.

Stichting vluchtelingen werk Nederland helpt vluchtelingen een goed bestaan op te bouwen in Nederland. Ze begeleiden bijvoorbeeld mensen met de asielprocedure maar geven ook persoonlijke aandacht aan de vluchtelingen om ze zo een vliegende start in Nederland te geven, denk hierbij aan taallessen of begeleiding bij het zoeken naar werk. In Nederland zijn zo’n 13.500 vrijwilligers actief om deze vluchtelingen te steunen.

Jij kan ook iets doen. Bijvoorbeeld een kaartje sturen naar een vluchteling. Het is een kleine moeite om een leuk kaartje te schrijven en je maakt er iemand ontzettend blij mee. Je kan hier meer informatie lezen. Natuurlijk kan je ook een donatie doen, je donatie wordt onder andere gebruikt voor het geven van taallessen en ondersteuning bij het zoeken naar werk of een opleiding. Maar als je hier niet het budget voor hebt is een kaartje sturen een leuk alternatief. Wil je toch een donatie doen dan kan dat hier.  

Wil je graag meer weten over stichting vluchtelingen werk? Dat kan hier!

Volg:
Monique Jebbink

Eigenaresse van Door Monique. Wil altijd veel te veel, word nerveus van sociaal gedrag, geniet van het leven is gek op katten en verslaafd aan Netflix, droomt over Milka chocolade en slaapt daardoor veel te lang. Is gek op Girlbosses en Dream chasers en support iedere chick te gaan voor haar #Goals.

Share:

6 Reacties

 1. 22 januari 2018 / 16:30

  Ik kga zeker kijken hoe ik een kaartje moet sturen. Echt een leuke positieve post!

 2. 22 januari 2018 / 17:34

  Wat goed van je dat je dit onder de aandacht brengt! Een kaartje is inderdaad een kleine moeite en ga ik zeker doen!

 3. Laura - I scream beauty!
  22 januari 2018 / 19:13

  Goed dat je hier aandacht aan besteed!

 4. 22 januari 2018 / 20:28

  Je hoort zoveel negatieve reacties over vluchtelingen; ik vind het super tof dat jij je inzet voor ze!! Iemand die zoveel door moest maken heeft het echt verdient!

 5. 23 januari 2018 / 16:43

  Fijn dat je dit onder de aandacht brengt! Mijn schoonmoeder heeft jaren lang voor vluchtelingenwerk gewerkt, het is mooi en dankbaar werk om te mogen doen <3

Laat een reactie achter!