Mijn einde jaars to do list

Het is alweer November. Hoe kan de tijd toch zo snel gaan? Ik kan er met mijn hoofd niet helemaal bij. Voor mijn gevoel zijn we pas halverwege en heb ik nog alle tijd om aan mijn doelen voor dit jaar te werken. Maar nee, het is November (denk herhaal het even voor als je het nog niet wist) Maar nu hebben we nog maar anderhalve maand en dan is het jaar alweer voorbij.

Ik had een flinke lijst met doelen aan het begin van het jaar. Sommige zijn al gelukt, andere gaan op het lijstje voor volgend jaar. Maar voor deze laatste paar weken van het jaar wilde ik graag nog een mini to do list maken. Wat zijn de dingen die ik perse nog wil doen voor het jaar over is.

Heel veel blog posts schrijven.

Ik heb het lifestyle bloggen gemist. Het schrijven over van alles en nog wat. De random dingen die het leven leuk maken. Hoewel ik ook door wil gaan met Peach Branding merk ik dat mijn focus wat verschuift naar DoorMonique. Ik wil voor mezelf op een rijtje krijgen wat ik het liefste wil en waar ik me goed bij voel. En in de tussentijd wil ik op zowel Peach als DoorMonique een aantal leuke blog posts schrijven.

Wat betekent dat voor deze blog? Dat er een aantal leuke kerst artikelen aan gaan komen en dat ik lekker aan de gang ga.

 

Een winter fotoshoot doen

Herfst foto’s hebben jullie al van me voorbij zien komen, maar het lijkt me super om in ieder seizoen wat nieuwe foto’s te schieten. Dus trommel ik mijn vriend of mijn moeder op en maken we een leuke serie foto’s. Sneeuw zo natuurlijk geweldig zijn maar in Nederland kun je van het weer totaal niet op aan dus of dat gaat gebeuren blijft de vraag. Maar anders in de ochtend met de mist nog boven het veld en het gras wat zo mooi wit kleurt. Lijkt me tof. Dus weergoden werk een beetje mee!

Hema kerstkaarten

Kerstkaarten versturen.

Tikkeltje ouderwets misschien, maar hoe leuk is het om kerstkaarten te krijgen van leuke mensen? Nou leuk dus! Omdat ik het zelf zo leuk vind moeten anderen dat ook maar vinden. Dus stuur ik een aantal lieve mensen dit jaar een kerstkaartje. Gewoon omdat het kan. De kerstkaarten op de foto zijn van de Hema trouwens, super cute en budgetproof. Aanrader!

Een dagje weg met oma.

Ik zie oma helaas niet zo vaak. Ze woont niet direct om de hoek en hoewel ik wel mijn rijbewijs heb kan ik niet zo ver rijden. Een uurtje anderhalf uur is prima te doen. Maar ik moet ook nog naar huis en daar ben ik dan te moe voor. Daarom heb ik met oma afgesproken iets leuks te gaan doen halverwege. We hebben nog niet precies bedacht wat we gaan doen but I’ll keep you up to date.

Mijn Instagram account wat laten groeien.

Ik praat hier niet over duizenden volgers, maar het lijkt me leuk wat meer volgers te krijgen op Insta. Dat betekent natuurlijk ook dat ik leuke foto’s moet gaan maken en dat past dan ook prima in de to do list. Ik zit te denken over het aanschaffen van een betere camera zodat ik mooie foto’s kan maken voor Insta en mijn blog. Als je tips hebt voor een goede spiegelreflex camera let me know!

Een me time dagje in plannen.

Ik woon alleen, dus tijd voor mezelf kom ik niet tekort. Maar echt tijd maken om mezelf eens lekker te verwennen en een spa dagje te houden doe ik eigenlijk niet zo vaak. Dus ik wil wat vaker lekker Me time hebben. Uitgebreid douchen, lekker maskertje, nagels lakken, goeie film en een shitload aan lekker eten en drinken. Klinkt niet verkeerd al zeg ik het zelf. Ik ga het meteen in mijn agenda zetten.

Heb jij een eindejaars to do list? Vertel, wat staat erop?

Volg:
Monique Jebbink

Eigenaresse van Door Monique. Wil altijd veel te veel, word nerveus van sociaal gedrag, geniet van het leven is gek op katten en verslaafd aan Netflix, droomt over Milka chocolade en slaapt daardoor veel te lang. Is gek op Girlbosses en Dream chasers en support iedere chick te gaan voor haar #Goals.

Share:

7 Reacties

 1. 20 november 2017 / 18:50

  Niet speciaal een eindejaarslijst, maar ik ben de laatste tijd wel steeds beter bezig met plannen, prioriteiten en focus. Dit jaar heb ik bewust meer tijd vrijgemaakt voor bloggen en dat merk ik wel in bezoekersaantallen e.d., maar: ik weet ook dat er nog heel veel kansen liggen, dus daar ben ik steeds meer mee bezig! Wel leuk trouwens, zo’n to do lijstje voor het einde van het jaar!

 2. 21 november 2017 / 01:38

  Een leuke eindejaarslijstje. Hopelijk kan je alles van jou lijstje doen! En ik hoop met jou mee op sneeuw. Want dat levert toch soms echt leuke foto’s op!

 3. Fabienne
  21 november 2017 / 17:04

  Mooie doelen! En heel belangrijk die me-time. Een tip: plan een avond in de week vrij voor jezelf in je agenda. Zet letterlijk een dikke streep door die dag in je agenda, en doe voor die avond geen toezeggingen. Kan je alsnog op de dag zelf spontaan beslissen of je liever iets met familie/vrienden gaat doen, maar als je hem bij voorbaat al vrijhoudt van plannen heb je tijd voor een avondje nagels te lakken, wijntje op de bank en foute series of films te kijken 🙂

 4. 22 november 2017 / 10:59

  Die winter fotoshoot en het dagje weg met de oma lijken me heel gezellig. Me-time is heel belangrijk, ik kan er echt zo van genoeten.

 5. cynspirerend
  22 november 2017 / 16:29

  Wij sturen ook nog steeds ‘ouderwets’ kaartjes met kerst hoor. Hartstikke leuk; alleen de tijd vliegt zo snel en wanneer moet ik ze allemaal gaan schrijven? Leuke to do list! Succes!! 🙂

 6. thatslifexyz
  22 november 2017 / 16:49

  Slim, zo’n lijst. Denk dat ik er ook maar eens eentje ga maken. Heb voor m’n gevoel te weinig bereikt/gedaan dit jaar.

  Ps: wat betreft de spiegelreflex. Ga naar een winkel en hou ze vast. Het ene merk heeft knopjes op hele andere plekken zitten dan het andere merk. Bekijk en voel wat voor jou fijn is en kijk daarna naar welke specs en functies het beste bij jou passen.

 7. 22 november 2017 / 17:08

  Wat een leuk lijstje en slim dat je het voor jezelf zo op een rijtje zet! Persoonlijk houd ik er ook van om af en toe even lekker te rusten, dus overloop jezelf niet en geniet van alle leuke dingen op je lijstje!

Laat een reactie achter!