De herfst theeën die je echt moet proberen!

Herfst thee, Pickwick, Celestial, Autumn storm, turkish apple, country peach, smooth chai

Ik ben in mijn leven door nogal wat fases gegaan. Fases waarin ik ergens helemaal gek van ben en waarin ik het liefst niks anders deed, dronk, at als hetgeen waar ik op dat moment zo verslaafd aan was. Maar fases duren bij mij nooit lang. Een paar maanden hooguit en dan ga ik weer door naar de volgende fase.

Op dit moment zit ik in een thee fase. Een herfstthee fase wel te verstaan. Want thee kan altijd, maar herfstthee, daar is het nu het perfecte moment voor. Iets met herfst 2017 waar we midden in zitten. Hoewel in mijn beleving de herfst na Halloween ten einde is (klaar voor kerst) duurt de herfst toch echt nog wel eventjes, dus waarom dan niet mijn favoriete herfst theeën met jullie delen?

Herfst thee, Pickwick, Celestial, Autumn storm, turkish apple, country peach, smooth chai

Ik kwam tot de conclusie dat de meeste theeën uit de spices collectie komen van Pickwick. Vooral kaneel is favoriet. Ik vind kaneel sowieso ontzettend lekker. Zeker in de herfst. Vroeger maakte ik vaak appel met suiker en kaneel uit de oven. Dat was altijd een feestje. Ik weet eigenlijk niet waarom ik dat nooit meer doe…

Laten we maar beginnen met de niet Pickwick thee. Dat is namelijk de thee van Celestial. Celestial heeft allemaal lekkere theeën zonder caffeine. Wat zeker fijn is als je zoals ik graag thee drinkt voor je naar bed gaat. Ik vind ook dat ze best wat bijzondere smaken hebben. Ik ben dol op perzik, maar perzik thee ben ik in de supermarkt nog nooit tegengekomen. De thee van Celestial is te koop bij de Sostrene Grene. Een scandinavische winkel met allemaal leuke dingetjes. Gelukkig vind je de Sostrene gewoon in Nederland in de meeste grote steden!

De andere theeën in het lijstje zijn allemaal van Pickwick. Voordeel is dat deze gewoon in de supermarkt te vinden zijn en je ze dus echt overal kan krijgen. Mijn drie huidige favorieten zijn Autumn storm, Smooth chai en Turkish apple. Allemaal met kaneel zoals al zei. Het zijn alle 3 echte herfst theeën, ik denk dat ook door een groot deel komt door de spices die er in zitten.

Autumn storm en Turkish apple hebben allebei ook appel. Fruit is altijd goed in thee, het geeft altijd net wat meer natuurlijke zoetheid. Mijn aller aller aller favorietste (eigen taal all the way) is de Autumn storm thee. Een absolute aanrader als je van thee met spice houd.

Ik drink mijn thee het liefst als die niet meer te heet is en met 1 (of 2) klontjes suiker. Ik ben een zoetekauw, tenminste als het gaat om drinken. Snoepen doe ik eigenlijk niet maar drinken moet zoet zijn voor mij. Dat vind ik gewoon het lekkerst. Niet het allergezondste maar ik denk niet dat ik er mee zou kunnen stoppen. Ik heb vaak geprobeerd te stoppen met zo zoet drinken. Ik drink veel ranja bijvoorbeeld. Maar ik heb nog niet echt een gezonde vervanger gevonden die ik lekker vind. Ik heb een hekel aan de nasmaak van zoetstof en wordt daar dus ook hartstikke misselijk van. Als je tips hebt let me know!

Wat is jou lievelings thee op het moment en past deze goed in het seizoen?

Volg:
Monique Jebbink

Eigenaresse van Door Monique. Wil altijd veel te veel, word nerveus van sociaal gedrag, geniet van het leven is gek op katten en verslaafd aan Netflix, droomt over Milka chocolade en slaapt daardoor veel te lang. Is gek op Girlbosses en Dream chasers en support iedere chick te gaan voor haar #Goals.

Share:

2 Reacties

 1. 4 november 2017 / 17:17

  Ik ben geen fan van thee, maar mijn mama drinkt graag groene thee citroen. Die ruikt ook heerlijk vind ik.

  • Mooono94
   8 november 2017 / 00:56

   Ja die vind ik ook erg lekker! Maar vind het meer een zomer thee omdat hij wat frisser is.

Laat een reactie achter!