Mijn Boeken Top 10 | Alle Genres

Het leek me leuk om eens in mijn boeken top 10 te duiken voor dit artikel. Ik moet zeggen, 10 favorieten kiezen was niet makkelijk. Mijn smaak is erg divers en ik lees veel verschillende soorten boeken. Maar ik kwam erachter dat ik de laatste tijd toch niet zoveel pareltjes gelezen had als ik dacht. Toch heb ik een boeken top 10 geselecteerd. Allemaal boeken die op een bepaalde manier een indruk achter lieten op mij. Of het nou was omdat het verhaal zo mooi was, omdat het ontzettend inspirerend was of omdat ik er leuke nieuwe ideeën door kreeg. Al deze boeken zijn favoriet. Dus lees gauw verder als je nieuwsgierig bent geworden naar mijn boeken top 10.

 

10. The Rosie Project – Graeme Simsion

The Rosie Project was een boek waarvan ik echt heb genoten. Ik vond het leuk geschreven en moest lachen om de knullige hoofdpersoon. Het boek gaat over Don Tillman die zijn leven helemaal op orde heeft, sociaal is hij echter niet super. Hij heeft namelijk Asperger, een autisme spectrum stoornis. Toch wil hij opzoek naar een vriendin, dit gaat alleen niet zo soepel en zorgt voor een hoop hilarische momenten. Als je zin hebt in een boek wat lekker weg leest en waar je niet teveel bij na hoeft te denken is deze echt een aanrader.

 

9. 365 Dagen Succesvol – David de Kock & Arjan Vergeer

365 dagen succesvol is een ontzettend inspirerend boek. Als je graag meer wil bereiken in het leven kan dit boek je aardig op weg helpen. Overigens het is niet een boek wat je zomaar even uitleest, het is de bedoeling dat je er echt mee aan de slag gaat. Je begint met uitzoeken wat belangrijk voor je is. Om daar vervolgens mee aan de slag te gaan. Veel dingen die er in staan wist je waarschijnlijk allang, dat zeggen ze ook zelf. Toch is het boek waardevol. Omdat je er zelf mee aan de slag moet geeft het je nieuwe inzichten waar je meteen mee aan de slag kan.

hoe word ik beroemd boeken top 10

8. Hoe Word Ik Beroemd – Lenneke van Ingen

Dit boek kocht ik niet zozeer omdat ik beroemd wilde worden, maar omdat ik nieuwsgierig was naar het media landschap en omdat ik geïnteresseerd ben in hoe je jezelf het beste kan profileren. Daar heb ik zeker veel van geleerd. Het inspireerde me ook om een youtube kanaal te beginnen. Wil je een uitgebreide review lezen over dit boek, dan kan je dat hier doen.

 

7. Judas – Astrid Holleeder

Criminaliteit leeft overal. In Brabant waar ik woon is bijvoorbeeld veel drugs criminaliteit. Op de een of andere manier heb ik me hier altijd voor geïnteresseerd. Niet om zelf criminele acties te ondernemen, maar wel om te weten wat er in zo iemand omgaat. Het boek Judas van Astrid Holleeder, de zus van Willem Holleeder geeft een inkijkje in het leven van een top crimineel. De dingen die ze schreef lieten me schrikken. Wat ging die man ver. Het proces tegen Willem Holleeder is inmiddels begonnen en is veel in de media. Daarom is het misschien extra interessant om dit boek eens te lezen.

 

6. De Kleine SEO Voor Dummies – Mark Jansen

Om mijn blog naar een hoger level te tillen wilde ik graag meer leren over SEO ook wel Search Engine Optimization. Dit houd in hoe je je blog beter vindbaar in Google en andere zoekmachines kan maken. Dit boek was een goede basis voor mij om mee aan de slag te gaan. Als je zelf ook blogt is dit boek een echte must read. Je leert er zo ontzettend veel van en een goede vindbaarheid is essentieel voor meer bezoekers naar je blog.

anna nooshin on top boeken top 10

5. On Top – Anna Nooshin

Anna Nooshin vind ik een ontzettend inspirerende vrouw. Zei begon met niets en bouwde voor zichzelf een tonnen bedrijf. Daar heb ik absoluut respect voor. Ik was benieuwd naar hoe ze het gedaan had en naar haar leven. Daarom las ik dit boek, en ik werd niet teleurgesteld. Wat een powervrouw is dat. Het boek inspireerde me nog harder te werken aan mezelf en mijn doelen, ze laat zien dat iedereen iets kan bereiken in het leven als je er maar hard aan werkt. Een uitgebreide review vind je hier.

 

4. Rot – Mo Hayder

Nog een fictie boek tussendoor, en wat voor een. Dit boek heb ik al jaren terug gelezen maar is me altijd bijgebleven. Vooral het einde zal ik nooit vergeten, ik heb hier nog lang over nagedacht. Gewoon omdat het zo verrassend was. Het boek gaat over Sally die snel geld nodig heeft, en komt zo in het criminele circuit terecht. Terwijl haar zus Zoe die ze al jaren niet gesproken heeft, de opdracht krijgt om een moordzaak op te lossen. Dan komen de twee elkaar toch weer tegen. Een aanrader als je van een goed spannend boek houd.

 

3. Masterclass Ondernemen – Annic van Wonderen

Ik ben ontzettend ambitieus en erg geïnteresseerd in ondernemen. Op een dag zou ik graag mijn eigen bedrijf(je) runnen. Maar alles op zijn tijd. Toch lees ik er graag over, ik wil er graag mee over leren. Het boek van Annic is een goede basis voor iedere ondernemer. Maar vooral voor vrouwen die graag een onderneming willen starten. Ze vertelt over haar eigen carrière en hoe ze alles bereikt heeft. Daarbij deelt ze ook handige tips over hoe je een bedrijf runt.

 

2. Girlboss – Sophia Amaruso

Dit boek betekent veel voor me. Ik zat in een diep dal toen ik aan dit boek begon. Ik zat niet lekker in mijn vel, was niet gemotiveerd en voelde me ontzettend nutteloos. Na het lezen van Girlboss besloot ik mijn leven om te gooien. Het werd tijd om iets voor mezelf te creëren. Een daginvulling, een toekomst. Het motiveerde me, en deed me beslissen dat ik van bloggen mijn werk wilde maken. Ook ging ik aan de slag met een cursus, wat moeilijk was door mijn faalangst. Maar ik heb er ook ontzettend veel van geleerd. Het boek gaat over de carriere van Sophia de eigenaar van het (inmiddels failliete) Nasty Gal. Ook zij begon met niks en bouwde imperium.

 

1. Als Je Het Licht Niet Kan Zien – Anthony Doerr

Het aller aller allermooiste boek wat ik ooit las is Als je het licht niet kan zien. Dit boek gaat over een jong blind meisje en een Duitse soldaat en speelt zich af in de tweede wereldoorlog. Het is een verhaal wat veel impact op me had. Ik heb ook een aantal keer flink moeten huilen, omdat je echt medelijden krijgt met de karakters. Het is zeker geen vrolijk boek, maar wel heel goed geschreven. Lees je graag over de tweede wereldoorlog zet deze dan zeker op je lijstje. Want hij is echt prachtig.

 

Zo dit was mijn boeken top 10! Zoals ik al zei veel verschillende boeken maar wel echt mijn favorieten. Ik kan al deze boeken stuk voor stuk aanraden. Als je ze zelf ook graag wilt lezen klik dan op de titel van de boeken. Let op, dit zijn affiliate links. Dat betekent dat ik een klein percentage krijg mocht je een aankoop doen. Hier zitten verder geen extra kosten aan verbonden voor jou.

 

Wat staat er allemaal in jouw boeken top 10

Volg:
Monique Jebbink

Eigenaresse van Door Monique. Wil altijd veel te veel, word nerveus van sociaal gedrag, geniet van het leven is gek op katten en verslaafd aan Netflix, droomt over Milka chocolade en slaapt daardoor veel te lang. Is gek op Girlbosses en Dream chasers en support iedere chick te gaan voor haar #Goals.

Share:
Dit artikel bevat affiliate links. Dat houd in dat ik een klein percentage ontvang als jij besluit iets te kopen via die link. Dit levert echter geen extra kosten op voor jou.

8 Reacties

 1. 26 februari 2018 / 22:49

  Dat is een leuke top 10. Mo Hayder en seo wil ik graag lezen.

 2. 26 februari 2018 / 22:53

  Interessante titels staan er in je top 10. De kleine seo voor dummies heb ik ook, daar moet ik nog in beginnen. Ik lees nu how blogs work

 3. 27 februari 2018 / 00:09

  Hele interessante boeken staan ertussen. Ik ben vooral heel benieuwd naar Judas van Astrid Holleeder.

 4. 27 februari 2018 / 09:34

  Ik houd erg van de boeken van Cissy van Marxveldt! Maar The Rosie Project vond ik ook heel mooi net als jij.

 5. 27 februari 2018 / 15:44

  Wat een leuke en diverse top 10! Ik lees voornamelijk thrillers, en MJ Arlidge staat momenteel echt op nummer 1 (met al zijn boeken). On Top ben ik ook in begonnen en Girlboss staat ook nog in mijn kast om te lezen.

 6. 27 februari 2018 / 18:43

  Intressante top 10. Zelf ben ik geen kei in het weglezen van boeken. Ik zou dit wel ontzettend graag willen ontwikkelen.

  Liefs,

  Grassiëlla

 7. susanvanzoetisgoed.nl
  28 februari 2018 / 21:22

  Girlboss is top! En die van SEO wil ik best lezen eigenlijk, kan ik nog aardig wat over leren denk ik zo!

Laat een reactie achter!