Monique

Ik zit al zeker 3 dagen aan te hikken tegen het schrijven van deze pagina. Goed er zijn vast en zeker complete boekenreeksen over mij te schrijven. Maar ik zou het zelf niet kunnen. Ik weet al niet wat ik op deze pagina kan schrijven over mezelf. Maar ik ga het toch maar proberen.

Monique is de naam, logisch wel gezien de naam van deze blog. 23 jaar en wonend in het zonnige zuiden. Brabant om precies te zijn, ik praat dan ook met een zachte G en zou nog geen harde G uit kunnen spreken al had ik het graag. Aangeleerd gedrag overigens want ik ben helemaal niet geboren in Brabant. Officieel kom ik uit Zwolle, maar ik was jong toen we richting het zuiden gingen en kan me dan ook niets herinneren van mijn 3 prille jaren in Zwolle. Het lied Brabant van Guus Meeuwis doet onze provincie wel eer aan. Het bevalt me dan ook uitstekend hier.

Ik woon sinds een paar jaar in mijn eigen kleine (maar zeker fijne) appartementje, met de stenen muur die het zoveel sfeer geeft. Ik voel me hier thuis. Ik zou wel graag wat groter willen wonen, een kantoortje lijkt me fijn thuis. Nu staat mijn computer midden in de woonkamer op de eetkamertafel. Niet altijd even handig, maar niet onoverkombaar natuurlijk. Ik wil hier nog wel een tijdje blijven. Voordeel van het formaat is dat ik binnen een uurtje het hele huis van top tot teen gepoetst kan hebben. Scheelt weer, geen fan van poetsen namelijk. (Wie wel?)

Ik blog al sinds ik begon te puberen. Beautysmaxz was mijn allereerste eigen domein. Wat was ik er trots op! Maar helaas moest ik er mee stoppen door psychische klachten. Ik heb veel ups en downs gekent in mijn leven. Angst is iets waarmee ik dagelijks mee geconfronteerd word. Toch krijg ik de laatste jaren de controle steeds meer terug. Werken of studeren is voor nu nog even te veel en om toch de dagen te vullen bied bloggen niet alleen structuur maar ook heel veel plezier. Ik ben nooit gestopt met bloggen maar wisselde vaak van domein. Met tussenpauzes. Ik ben een twijfelkont, bedenk me vaak en wil graag meer en beter.

Op het domein Peach Branding, mijn andere site schrijf ik (in het Engels) over bloggen en branding. Maar ik wilde ook graag iets persoonlijkers, iets met minder druk, en een plekje waar ik niks moet maar alles mag. Peach is wat commercieler ingesteld, mijn doel is dan ook daar op een dag geld aan te verdienen. Op DoorMonique is er geen plan. Het enige wat ik wil met dit domein is lekker schrijven over de dingen die ik leuk vind.

Maar wat vind ik dan allemaal leuk? Veel te veel eigenlijk, ik heb al jong geleerd dat je moet genieten van de kleine dingen in het leven. Want uiteindelijk is dat echt wat telt. Zo word ik bijvoorbeeld ontzettend blij van lekker eten, notitieboekjes en dieren (katten vooral) Verder ben ik misschien wel een beetje standaard. Ik vind de meeste dingen wel leuk die een ‘Millennial’ leuk vind. Maar genieten van het leven en mooie herinneringen maken is voor mij het allerbelangrijkste!