999 vragen aan jezelf | Review

999 vragen aan jezelf review

Een tijdje geleden kwam ik het boek 999 vragen aan jezelf tegen. Misschien had je het niet zien aankomen, maar dit boek bevat dus 999 vragen om zelf te beantwoorden. Ik kocht hem voor mezelf, met een reden. Sinds mijn opa een aantal jaren geleden overleed mis ik het heel erg dat ik hem niks meer kan vragen. Over hoe zijn leven was en wat hij heeft meegemaakt. Nu kan ik nog dingen aan oma vragen over vroeger, maar er komt een dag dat zij er ook niet meer is. En dan blijft er weinig over.

Ik kocht dit boekje dan ook met de gedachte aan de toekomst. Dat mijn kinderen of kleinkinderen het later eens kunnen lezen en kunnen zien wat ik deed toen ik jong was. Het is natuurlijk ook leuk om zelf eens terug te lezen over een aantal jaar.

Het boek bevat een aantal verschillende vragen types. Zo kan je in het boek open vragen vinden maar ook ja/nee vragen, dillema’s, meerkeuze vragen en cijferschalen. De vragen gaan allemaal over je leven, wie je bent, wat je doet en wat je voelt zoals het boek zelf zegt.

De vragen schrijven makkelijk. Binnen een uurtje kan je heel veel vragen ingevuld hebben. Ik heb er denk ik zo’n 3 uurtjes in zitten en ben bij vraag 454. De vragen zijn leuk en niet te moeilijk. Over sommige moet je wat beter nadenken. Ik had bij een aantal vragen dat ik geen antwoord wist te bedenken. Maar dit waren er echt maar een handjevol.

Het leek me leuk voor dit artikel een kleine selectie van de vragen te maken en deze voor jullie te beantwoorden. Zo kan je een beetje zien wat voor een vragen er in het boek staan. Ik koos er 3.

999 vragen aan jezelf review

 1. Wat heb je vroeger verzameld?

Pokemon flippo’s waren wel echt heel erg vet vroeger, vond ik ten minste. Stiekem ben ik nog steeds hartstikke Pokemon fan, en speel ik de spelletjes regelmatig op mijn Nintendo Ds. Verder heb ik ook een tijdje postzegels gespaard net als mijn ouders vroeger. En natuurlijk de welbekende Diddle blaadjes!

 1. Welke 3 dingen maken jou kwaad?

Respectloosheid, Onverantwoordelijkheid en slecht opgevoede kinderen. Dat laatste heeft vaak ook te maken met Respectloosheid. Ik ben niet iemand die snel boos wordt, je kan best ver gaan bij mij voor dat ik uit mijn vel spring. En dan nog, als je een gemeende excuses aanbiedt is het gauw vergeven. Vergeten echter niet.

 1. Wat zou je kopen als geld geen rol speelt?

Deze is best simpel voor mij. Al sinds ik een kleine mini Monique was, is mijn grootste droom een eigen paard. Ik rijd al sinds klein meisje, en hoewel ik nu niet meer zo vaak op de rug van een paard stap mis ik het ontzettend. Wie weet dat er op een dag nog een leuk beestje op stal staat van mij!

Dus wil jij ook 999 vragen aan jezelf op papier zetten. Voor jezelf of voor vrienden of familie. Of wil je het boekje cadeau doen aan iemand waar je graag meer van zou weten zoals je opa of oma. Je kan hem kopen bij Bol.com voor €9,99!*

Heb jij ooit een vragenboek als deze ingevuld en lijkt het je waardevol dit eens te lezen van je familie?

 

Volg:
Monique Jebbink

Eigenaresse van Door Monique. Wil altijd veel te veel, word nerveus van sociaal gedrag, geniet van het leven is gek op katten en verslaafd aan Netflix, droomt over Milka chocolade en slaapt daardoor veel te lang. Is gek op Girlbosses en Dream chasers en support iedere chick te gaan voor haar #Goals.

Share:
* Deze blogpost bevat affiliate links. Dat betekend dat als jij iets koopt via die link ik daar een klein percentage voor ontvang. Ondanks dat zal ik nooit iets aanprijzen wat ik zelf niet tof vindt of gebruik.

9 Reacties

 1. 5 december 2017 / 15:56

  Ik ben ook dol op dit soort boekjes! Dit ga ik onthouden! Leuke tip!

 2. 5 december 2017 / 16:30

  Wat een leuk boekje! Ik snap de achterliggende gedachte. Vroeger spaarde ik trouwens ook Diddle plaatjes haha 🙂

 3. 5 december 2017 / 17:26

  Wat een leuk en orgineel idee! Met een mooie gedachte erachter, en voor jezelf misschien wel goed om overal eens bij stil te staan!

 4. 5 december 2017 / 23:41

  Weer iets op mijn verlanglijstje! 🙂 Leuk dat je zelf ook een paar vragen beantwoord.
  Ik heb ergens wel van het boek gehoord, maar ik ben nogal snel afgeleid, dus ik ben het ook weer vergeten, haha!
  Top hoe je verteld dat dit boek leuk is voor later, daar had ik nog niet aan gedacht, ik had het boek in gedachten als hulpmiddel bij het coachen, maar jouw reden vind ik ook heel mooi.
  Thanks voor je tip!

  En sterkte met het gemis van je Opa, die dingen zijn vaak extra zwaar met de feestdagen.
  Mijn Peetmoeder is 3 jaar geleden overleden en al heb ik ruim de tijd gehad om afscheid te nemen, er blijven altijd dingen die ik had willen zeggen of vragen, maar ik heb haar gelukkig wel duidelijk kunnen maken hoeveel ik van haar hield. Praat met je Oma en knuffel haar zoveel je kan, zo te horen hebben jullie een goede band, dus ook Opa weet dat je van hem houdt en kijkt vast trots op je neer.
  (Sorry ik heb er bijna een boek van gemaakt.. )

  • Monique Jebbink
   7 december 2017 / 19:18

   Bedankt voor je reactie. Het gemis word nooit echt minder merk ik. Het went wel maar er is nog zoveel waar ik het met hem over zou willen hebben! Maar ik heb wel het gevoel dat hij nog steeds een oogje in het zeil houd. Dat doet jou peetmoeder vast en zeker ook!

 5. 6 december 2017 / 21:28

  Zo iets heb ik ook, 333 dingen om over te schrijven! Ook erg leuk om te doen

 6. thatslifexyz
  6 december 2017 / 22:02

  Wat een tof boekje! Deze komt op m’n wishlist.

 7. 7 december 2017 / 11:21

  Ik heb dit nooit gedaan. Maar lijkt mij wel leuk om een keer met familie en vrienden in te vullen.

Laat een reactie achter!