5 manieren voor een gelukkiger leven

 

Gelukkig zijn is iets wat we allemaal wel willen. Iedereen is hier, bewust of onbewust, dagelijks mee bezig. Want gelukkig zijn is voor velen het ultieme doel in het leven. Maar hoe kan je nou echt gelukkiger leven? Geluk is voor iedereen anders. Daarom heb ik niet een concreet antwoord voor je klaar. De een wordt gelukkig van hard werken, terwijl de ander gelukkig wordt van een ontspannen strandvakantie. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt toepassen in je dagelijks leven om gelukkiger te worden. En die ga ik vandaag voor je op een rijtje zetten.

 

Geniet van de kleine dingen

Mensen zijn vaak geneigd de kleine leuke pleziertjes in het leven over het hoofd te zien. Maar deze kleine geluksmomentjes zijn net zo belangrijk als het krijgen van die promotie. Kleine dingen zoals het koken van een lekkere maaltijd. Of een lastige taak sneller als normaal afkrijgen zijn ook geluksmomentjes. Zo word ik bijvoorbeeld heel blij van leuke notitieboekjes en als ik in de winkel een mooi exemplaar vind kan ik daar echt even heel gelukkig om zijn.

Probeer deze geluksmomentjes bewust te ervaren en er even van te genieten. Het zal je goed doen en het is een stuk makkelijker te bereikbaar als al die grote geluksmomenten. Want een promotie of een zwangerschap of iets anders waar jij echt gelukkig van word krijg je niet iedere dag. Geniet dus van de kleine momentjes. Ze zijn minstens zo belangrijk.

 

Leef bewust

Dit borduurt weer een beetje verder op het genieten van de kleine dingen. Zorg ervoor dat je bewust leeft. Realiseer je dus wat er allemaal gebeurt op een dag en sta stil bij de leuke dingen maar ook bij de minder leuke dingen. Door je goed te beseffen wat er in een dag gebeurt kun je leren wat jou echt gelukkig of ongelukkig maakt. Zo kun je je leven daar op aanpassen.

Doe vooral meer dingen die je blij en gelukkig maken. En natuurlijk zijn er altijd dingen die je niet leuk vind of die je niet zo gelukkig maken, die dingen horen er ook bij en kan je nooit helemaal uit je leven bannen. Maar door meer dingen te doen die je wel gelukkig maken worden de minder leuke dingen een stuk dragelijker.

5 manieren voor een gelukkiger leven

Ben dankbaar

Probeer ook vooral om dankbaar te zijn voor al die leuke momenten. Als jij dankbaar bent voor de dingen die je krijgt in het leven zul je jezelf een stuk prettiger en gelukkiger voelen. Zelf heb ik een app waar ik mijn dankbaarheid in bijhoud. De Kyō app is een dagboek op je telefoon waarin je alles op datum bij kan houden. Ik schrijf hier regelmatig aan het einde van de dag in waar ik dankbaar voor ben. Dit kost slechts een paar minuten. Heb je een slechte dag en zit je niet lekker in je vel. Lees dan eens wat berichten terug. Ik voel me dan altijd een stuk beter.

 

Zie tegenslagen als leermomenten

In het leven zijn er genoeg momenten waar jij niet of nauwelijks invloed op hebt. Sommige dingen gebeuren nou eenmaal. Als jij je tegenslagen gaat zien als leermomenten zijn die negatieve momenten ineens een stuk minder erg. Je hebt er immers iets van geleerd. In mijn vorige artikel vertelde ik mijn verhaal over mijn angststoornis. Als ik al die tegenslagen in mijn leven niet had meegemaakt was ik nu een heel ander persoon geweest. In the end heeft het me vooral heel sterk gemaakt en ben ik niet zo makkelijk meer klein te krijgen.

Lees hier ‘Geen carrière maar toch succesvol | Mijn verhaal’ terug.

 

Lach vaker

Als laatste wil ik je aanraden om wat vaker te lachen. Ook als je daar misschien even helemaal geen zin in hebt. Het is bewezen dat lachen je gelukkiger maakt. Zelfs als je lach nep is. Nou ga ik je niet zeggen dat je een potje moet gaan zitten nep lachen. Maar zet eens een leuk komedie op. Of een goede cabaret show en zet even al je zorgen opzij. Je zult je er gegarandeerd beter door voelen.

En zie je het echt even niet zitten, dat gelach. Je mag je ook best even kut voelen. Neem even tijd voor jezelf ontspan doe iets wat je leuk vind of doe even helemaal niks. Zolang jij je er maar goed bij voelt. Want dat is het belangrijkste. Je kan al deze tips opvolgen maar zolang jij je er niet prettig bij voelt gaat er niets veranderen en zul jij je niet gelukkig voelen.

 

Ontdek dus wat voor jou werkt. Zodat jij gelukkiger leven voor jezelf kan creëren.

 

Volg:
Monique Jebbink

Eigenaresse van Door Monique. Wil altijd veel te veel, word nerveus van sociaal gedrag, geniet van het leven is gek op katten en verslaafd aan Netflix, droomt over Milka chocolade en slaapt daardoor veel te lang. Is gek op Girlbosses en Dream chasers en support iedere chick te gaan voor haar #Goals.

Share:

2 Reacties

  1. 30 maart 2018 / 14:11

    Super-interessante post. Zou iedereen eens moeten lezen! Ik ben deze maand met een challenge bezig om elke dag 3 gelukjes te noteren; je moet maar eens een kijkje nemen op mijn blog…

  2. Eigenwijzer
    31 maart 2018 / 09:36

    Goede tips! 🙂 Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd… 😉

Laat een reactie achter!